Avontuur op de Azoren

cover avontuur op de azoren

Met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten zijn de Azoren een ideale bestemming geworden voor wie op zoek is naar avontuur, met als extra's een nauw contact met de natuur en duurzaamheid. Hun faam heeft zich verspreid en in 2020 werden de Azoren door World Travel Awards uitgeroepen tot Europa's Leading Adventure Tourism Destination.

Op het land

PADEN EN MOUNTAINBIKEN
Er zijn ongeveer 89 verschillende gecertificeerde en bewegwijzerde routes op de Azoren met een totale lengte van ongeveer 800 km. Vele zijn ooit geleidelijk door de plaatselijke bevolking aangelegd. De gemakkelijkste manier om een eiland te doorkruisen was initieel over zee, aangezien er weinig voetpaden waren en deze vaak ongeschikt waren voor iets anders dan mensen en hun vee. Dat netwerk van paden is hersteld voor gebruik door iedereen, en is nu van groot biogeologisch, historisch en etnografisch belang. De paden zijn ingedeeld naar moeilijkheidsgraad, afstand en type - lineair of cirkelvormig. Op elk moment van het jaar zijn er verschillende mogelijkheden, met of zonder gids, voor mountainbikers of voor wie gewoon van een lange wandeling wil genieten.

GEOTOERISME
De vulkanische oorsprong van de archipel, de geringe omvang van de eilanden en de nabijheid van sommige eilanden maken dat je op elk moment van het jaar en op elk eiland de geodiversiteit kunt ontdekken. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden, van het bezoeken van instortende vulkaankegels en hun meren, het wandelen langs de fajãs en het bekijken van vulkanische heuvelketens en de overblijfselen van recente uitbarstingen. Je kan ook afdalen in grotten en vulkanische tunnels, een ondergrondse wereld ontdekken en getuige zijn van het borrelen van geisers.

PAARDRIJDEN
Dit is een andere manier om de eilanden te ontdekken vanuit een
uniek perspectief. In galop of in rustige draf, de Azoren verkennen op een goed getraind Lusitano- of Portugees Cruzado-paard is een onvergetelijke ervaring die je in nauw contact brengt met de natuur.

CANYONING
Hierbij worden steile waterlopen afgedaald door abseilen, springen, klimmen en tobogannen om hindernissen te overwinnen, wat de gelegenheid biedt om fascinerende landschappen te ontdekken. De hoge kliffen en watervallen die recht in zee storten, karakteristiek voor sommige Azoriaanse paden, zijn de belangrijkste attracties van deze activiteit.

section avontuur op de azoren 0

In de lucht

PARAGLIDING
Op de negen eilanden zijn er ongeveer 32 plaatsen waar het mogelijk is veilig op te stijgen en te landen. Alleen of in tandem, de milde weersomstandigheden zorgen ervoor dat je het hele jaar door een "sprong" kunt maken.

section avontuur op de azoren 1

Op zee

WALVISSEN KIJKEN
In de wateren rond de archipel vind je ongeveer een derde van de 81 soorten walvissen en dolfijnen die de wereld telt. Naast een prachtige tocht rond de kust, is het gebruikelijk om verschillende soorten walvissen, dolfijnen en andere soorten te zien, terwijl je bijdraagt aan de lokale economie en het behoud van deze zeedieren.

STAND UP PADDLE, KANOËN EN KAJAKKEN
Kies tussen open water of binnenwateren. Of verken de kliffen rond de meren op de bodem van vulkanische kegels of peddel rond eilandjes om zeevogels te observeren en grotten binnen te gaan, deze activiteiten zorgen voor een totale fysieke en emotionele betrokkenheid bij het landschap van de Azoren.

SURFEN EN BODYBOARDEN
De diversiteit van de kust van de verschillende eilanden, met hoge kliffen en rotsachtige bases in sommige gevallen en vlakkere en zandigere bodems in andere, zorgen voor een verscheidenheid aan consistente golven. De milde lucht- en watertemperaturen maken deze heerlijke activiteit het hele jaar door mogelijk 

ZEILEN
De Azoren trekken zeilers uit de hele wereld aan, vooral vanwege hun ligging en omdat alle eilanden havens en aanlegplaatsen hebben, en niet te vergeten om deel te nemen aan de diverse internationale regatta's. Wie alleen een tochtje wil maken in een zeilboot of er een wil huren voor een paar dagen, met of zonder
schipper, vindt verschillende bedrijven die fascinerende zeilervaringen aanbieden tussen de 9 eilanden van de archipel.

section avontuur op de azoren 2

Zin om jouw avontuur te plannen? 

ONZE SPECIALIST PORTUGAL HELPT JOU GRAAG!

Bel (0)53 60 56 95 of mail dorien.w@caractere.be

Ontdek onze beleefreis en hotels op de Azoren.

section avontuur op de azoren 3
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden