Drie road trips langs de Spaanse Kust

cover drie road trips langs de spaanse kust

Spanje is ideaal om te doorkruisen met de wagen of motorfiets. Het land beschikt over een van de grootste netwerken van autosnelwegen en tweebaanswegen in Europa en staat ook aan de top wat de kwaliteit ervan betreft. Alle Spaanse steden zijn goed verbonden, waardoor je gemakkelijk meerdere steden combineert met de wagen. Je vindt er ook nationale, regionale, provinciale en lokale wegen, meestal enkelbaans, waardoor je meer van je route kan genieten. 

Turespaña en Caractère stellen jou met veel plezier drie kustroutes voor waarbij je deze zomer de heerlijke zeebries door je haar zal voelen en waarbij je de zuivere lucht van de natuur inhaleert.

 Er vallen tot wel duizend geheime plekjes te ontdekken, kies jouw favoriet en beleef een onvergetelijke vakantie. Volledig op jouw tempo, zonder haast! 

De Costa Brava (Catalonië)

Van Blanes tot Portbou: deze route neemt je mee langs fijnzandstranden, met nauwelijks golven, en langs kleine vissersdorpjes. Je ontdekt ruige kliffen aan de zee en rustige baaien tussen de rotsen. Bereid je voor om heerlijk te smullen van de vermaarde ansjovis van L’Escala, de gamba’s van Palamós of de zee-egels van Calella. 

Als jij ook de lokale cultuur wel weet te smaken, bezoek dan zeker de romeinse ruïnes van Empuries en het surrealisme van Salvador Dalí en het Theater-Museum Dalí in Figueres. 

section drie road trips langs de spaanse kust 0

De Baskische Kust (Spaans Baskenland)

Van Hondarribia tot Bilbao: ontdek de Cantabrische Zee en de kuststadjes die zo op een postkaartje kunnen staan, zoals Bermeo of Lekeitio. Kliffen met de meest ongelofelijke vormen in Zumaia, Mutriku of Deva. Je ontdek ook een van de bekendste golven ter wereld, de linkse golf van Mundaka. Durf jij het aan om hierop te surfen? 

section drie road trips langs de spaanse kust 1

Costa da Morte (Galicië)

Van Malpica tot Finisterre: de aantrekkelijke natuur en de ongerepte pracht van de Atlantische Oceaan zullen jou ongetwijfeld capteren tijdens deze route. De kronkelende autowegen en kilometerslange stranden die samenvloeien met groene weides en kliffen. Je komt tot slot aan bij de Weg van Santiago en kaap van Finisterre, wat gedurende lange tijd aanzien werd als het meest oostelijke punt van de aarde, het zogeheten ‘einde van de wereld’ in de tijd van het Romeinse Rijk.

section drie road trips langs de spaanse kust 2

Klaar om in je wagen te springen? 

Onze expert Spanje regelt samen met jou een leuke reisroute!

Bel +32 (0)53 63 00 77 of mail katrien.dm@caractere.be.
 

Ontdek nog meer leuke road trips in Spanje

Blader door al onze hotels en beleefreizen in Spanje

section drie road trips langs de spaanse kust 3
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden