Eilandhoppen tussen Naxos en Paros

cover eilandhoppen tussen naxos en paros

Wanneer je denkt aan de Cycladen, dan denk je waarschijnlijk al snel aan Mykonos en Santorini, maar ken je ook de minder gekende Cycladen? Het eiland Naxos, bijvoorbeeld, is een lappendeken van wijn- en boomgaarden, pittoreske vissersdorpjes en historische vindplaatsen. Paros is dan weer bekend voor zijn marmergroeven, vlindervallei en een van de mooiste vissershavens van de Cycladen.

Naxos

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen met hoge bergen, vruchtbare valleien, weelderige groene kloven en prachtige zeegezichten.  

Op Naxos vind je traditionele dorpen hoog op bergtoppen, waar de inwoners nog steeds hun traditionele kleding dragen en leven van de vruchten van het land. 

Naxos is ook de thuisbasis van prachtige oude kerken, kloosters en Venetiaanse kastelen, die harmonieus samengaan met de Cycladische architectuur.

Chora, de hoofdstad van Naxos, waarvan het herkenningspunt een imposant Venetiaans kasteel is, is een oude kasteelstad met geplaveide steegjes waar je een unieke mix van Cycladische en middeleeuwse architectuur kunt bewonderen.

Bezoek het Archeologisch Museum, dat artefacten uit het vroege neolithicum tot de vroegchristelijke periode en een interessante verzameling Cycladische beeldjes toont.

Ontdek het gevarieerde landschap van het eiland door tal van adembenemende routes te volgen: Chora-Melane-Halki, Halki-Danakos-Apeiranthos, Skado-Apollonas, enz.

Verken traditionele dorpen rond het eiland: Aperathos is een kleurrijk bergachtig dorp met vijf musea, stenen huizen, prachtige pleinen en smalle steegjes geplaveid met marmer, en Panagia Drosiani, een prachtige kerk uit de vroegchristelijke periode. Filoti is een pittoresk bergachtig dorp, gebouwd op de top van een rots, omgeven door weelderige vegetatie met kubusvormige huizen en smalle geplaveide steegjes.
 
 

section eilandhoppen tussen naxos en paros 0

Paros

Natuurlijke schoonheid, stranden met kristalhelder water, ongeëvenaarde Byzantijnse wandelpaden die traditionele dorpen verbinden en  adembenemende landschappen maken Paros, gelegen in het hart van de Cycladen, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Griekenland.

Parikia, de hoofdstad van Paros, is een prachtig Cycladisch dorp met witgekalkte kubuswoningen en indrukwekkende neoklassieke herenhuizen. Een goed bewaard gebleven 13e-eeuws Venetiaans kasteel staat trots op een heuvel in het centrum van het dorp met een prachtig uitzicht op Parikia. In de hoofdstad kan je ook een belangrijk kerkelijk monument bewonderen, de 6e-eeuwse kerk van Panayia Ekatontapyliani, ook wel Katapoliani genoemd.

Het Archeologisch Museum toont tentoonstellingen van de monumenten van het eiland waaronder een deel van de "Parian Chronicle", een chronologische tabel uit de 3e eeuw voor Christus met verwijzingen naar belangrijke gebeurtenissen en persoonlijkheden uit de oudheid.

Maak kennis met de dorpen! Wandel door prachtige traditionele dorpjes zoals Naoussa, een kleurrijk dorp, waar de ruïnes van een Venetiaans fort staan bij de ingang van de kleine haven. 

Lefkes ligt op het hoogste punt van Paros en biedt een prachtig uitzicht op het eiland. Het dorp ligt in de bergen en wordt omgeven door een rijk groen landschap. Het heeft zeer goed bewaard gebleven Cycladische en neoklassieke gebouwen, prachtige pleinen en smalle marmeren steegjes.

Zonovergoten stranden, zoals Chrissí Aktí, Santa Maria en Poúnda, verwelkomen zon minnende bezoekers die willen genieten van de  kristalheldere zee, de zon of zelfs van hun favoriete watersporten! Elk jaar is Chrissí Aktí de locatie voor het wereldkampioenschap windsurfen.

Ontdek de prachtige schoonheid van het eiland door te wandelen! Loop langs "lagen", de paden die door boeren zijn aangelegd om hen te helpen het eiland over te steken en hun goederen te vervoeren. Het is alsof je teruggaat in de geschiedenis. 

section eilandhoppen tussen naxos en paros 1

Eilandhoppen langs de minder bekende Cycladen?

ONZE SPECIALIST GRIEKENLAND helpt je graag met PLANNEN! 

Bel +32 (0)53 60 56 81 of mail paulien.l@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Griekenland

Nog meer informatie:

www.naxos.gr

www.paros.gr

section eilandhoppen tussen naxos en paros 2
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden