Madeira: een subtropisch paradijs!

cover madeira een subtropisch paradijs

Op zo’n 1.000 km van het Europese vasteland en zo’n 500 km van het Afrikaanse continent ligt het Madeira-archipel bestaande uit de eilanden Madeira en Porto Santo. 

Als je al denkt aan je koffer maken voor een reisje naar Madeira, denk er dan aan dat je naar een subtropisch eiland reist.

Het klimaat is er heerlijk mild met gemiddelde temperaturen rond 18°C in de winter en 25°C in de zomer. Geen fan van overdreven hete zomers? Op Madeira stijgt het kwik zelden boven de 30°C in de zomer. Heerlijk. Hou er wel rekening mee dat je in de winter op de hoger gelegen delen van het eiland temperaturen onder de 15°C moet verwachten. Hoe dan ook, een ding staat vast: op Madeira zal je soms 4 seizoenen op een dag en meerdere microklimaten ervaren. 

Op Madeira kan je binnen enkele uren tijd gaan van een plonsje wagen in de warme Atlantische Oceaan naar een van de hoogste pieken van het eiland beklimmen, de Pico do Areeiro. Hier vind je ongeëvenaarde schoonheid en majestueuze natuur. Op het eiland sta je dus het ene moment in je zwemkledij en het volgende moment zit je helemaal ingepakt te genieten van een witte wolkenzee en indrukwekkende landschappen op hoogtes van meer dan 1.800 m. 

Een groot voordeel van het diverse klimaat is dat er hierdoor enorm veel natuur- en zeeactiviteiten mogelijk zijn, en dat het hele jaar door. Mountainbiken, boottochtjes, paragliden, canyoning, jeeptours, surfen, duiken, golfen, hiken. Iedereen vindt op Madeira wel een uitdaging naar zijn hart.  
Het aangename klimaat is ook heerlijk om ’s avonds buiten te dineren of om erop uit te trekken in de hoofdstad Funchal. Hier pik je trouwens ook leuke culturele events mee.  

Midden in de winter word je soms verrast door een prachtige zomerochtend. In de lente geniet je van heerlijk frisse lucht en een verfrissend zeebriesjes streelt door je haar. In de herfst voel je dan weer de heerlijke novemberzon op je snoet. Zomers op Madeira zijn tot slot ideaal om af te koelen op een van de stranden of in de natuurlijke lavazwembaden. 
  
Hou dus rekening met een goed gevulde reiskoffer, want je brengt dus best zowel lichte kledij en zwemkledij mee, maar ook wandelschoenen, een jas en warme kledij.  

section madeira een subtropisch paradijs 0

Het beste moment voor jou om naar Madeira te reizen?

Vraag het onze expert Portugal!

Bel (0)53 60 56 95 of mail dorien.w@caractere.be

Ontdek al onze hotels en rondreizen in Noord-Portugal.

section madeira een subtropisch paradijs 1
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden