Vakantie op Madeira: Funchal

cover vakantie op madeira funchal

Madeira bestaat grotendeels uit prachtige natuur! Als je toch wat stedelijke vibes wil opzoeken tijdens jouw vakantie op het eiland, dan moet je in Funchal zijn!

Typische uitkijkpunten, kastelen, teleféricos, daken uit oranje tegels en groene parasols… Dat is het decor van Funchal!
 

Funchal

Funchal is de hoofdstad van de eilandengroep Madeira. Het is het stedelijkste gebied van het eiland, wat niet wegneemt dat je hier nog altijd parken, tuinen, stranden en oceaanpromenades zal vinden. Funchal is gebouwd in de vorm van een amfitheater, waarbij de opening gericht staat naar de haven. 

Deze bruisende stad barst van de geschiedenis, cultuur en entertainment. De stad kent talrijke historische buurten, voornamelijk in het oude stadsgedeelte. 

section vakantie op madeira funchal 0

De oude stad van Funchal

In de oude stad geniet je in een van de vele cafeetjes of bars van een heerlijke poncha. De sublieme gastronomische gerechtjes van Madeira kan je hier bovendien proeven in een van de gezellige restaurantjes. Verder kan je in het oude stadsgedeelte van Funchal ook een stapje gaan zetten in een van de discotheken of een gokje wagen in het casino. 

Ook kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken. Zo was er enkele jaren geleden een project genaamd ‘Painted Doors’. Dit project had als doel vervallen façades en deuren weg te werken uit het straatbeeld en die een makeover te geven. Lokale artiesten werden hiervoor ingeschakeld en hebben van de oude stad van Funchal een soort openluchtgalerij gemaakt.  

section vakantie op madeira funchal 1

Mercado dos lavradores

Ook deze overdekte markt vind je in het historische centrum van Funchal. De stijl van het marktgebouw kent vooral invloeden van art deco en modernisme. Mercado dos lavradores bestaat al sinds 1940 en is een vaste waarde geworden op Madeira. Zowel de plaatselijke bevolking als reizigers komen hier vaak om te genieten in de cafeetjes en winkeltjes. Daarnaast verkopen ze op deze markt natuurlijk ook lokale specialiteiten. Je vindt er exotische groenten en fruit, prachtige bloemen, verse vis, heerlijk vlees en veel meer. Daarnaast kan je hier ook smullen van typische lekkernijen zoals een bolo do caco, queijadas, sandwiches met in look gemarineerd vlees of heerlijke chocolaatjes, vergezeld door een glas heerlijke madeirawijn.  

section vakantie op madeira funchal 2

Ook leuk op Madeira:

Race door de straten van Funchal in een van de toboggans van Madeira

Heerlijk genieten van de gastronomie van Madeira

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden