Natuur in Valencia: de Valenciaanse boomgaard

cover natuur in valencia de valenciaanse boomgaard

De Valenciaanse boomgaard, op en top natuur in Valencia!

De regio Valencia is meer dan enkel de stad waarmee het een naam deelt. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van de Valenciaanse boomgaard? Dit gebied is ideaal voor liefhebbers van natuur en rust. 

Wat is de Valenciaanse boomgaard?

Het is een gebied binnen de Autonome Valenciaanse Gemeenschap dat door de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) is uitgeroepen tot Belangrijk Systeem van het Werelderfgoed van de Landbouw, een geheel van boomgaarden dat meer dan 12.000 hectare beslaat.

Grond met een eeuwenlange geschiedenis waarop verschillende beschavingen hun sporen hebben nagelaten en hebben bijgedragen tot de verbetering en vervolmaking ervan. Van de Romeinen tot de Arabieren, die irrigatiekanalen aanlegden die vandaag nog steeds een van de belangrijkste elementen van deze streek vormen.

section natuur in valencia de valenciaanse boomgaard 0

Wat valt er te beleven in de Valenciaanse boomgaard?

Hoewel het misschien zo lijkt, is de boomgaard niet alleen een plaats van akkers en gewassen. Hier geniet je van een omgeving waar je in contact komt met de natuur terwijl je lange wandelingen of fietstochten maakt langs de irrigatieslootjes tussen de velden vol tijgernoten, uien of artisjokken. Bovendien ontdek je verschillende kleine dorpjes met een belangrijk historisch en cultureel erfgoed, met typische gebouwen zoals boerderijen en barracas, een soort hoeves die typisch zijn voor de Valenciaanse boomgaard.

section natuur in valencia de valenciaanse boomgaard 1

Gastronomie van de moestuin

De Valenciaanse gastronomie bevat meer heerlijke gerechten dan enkel paella. De regio benut ook verse ingrediënten uit de moestuin om gezonde en heerlijke gerechten tevoorschijn te toveren. Ken je bijvoorbeeld esgarraet? Dit gerecht heeft als hoofdingrediënt rode peper, vergezeld van gezouten kabeljauw. Een andere delicatesse is olla valenciana, een soep op basis van verse groenten uit de tuin. Bovendien mogen we een van de sterproducten van Valencia niet vergeten, de horchata, een melkdrankje gemaakt met tijgernoten van de velden uit de velden van de boomgaard. In de Valenciaanse boomgaard ontdek je de oorsprong van de gastronomie van deze streek, terwijl je vergezeld wordt door het geluid van het water van de irrigatiekanalen en geniet van het uitzicht op velden die tot aan de horizon reiken.

section natuur in valencia de valenciaanse boomgaard 2

Klaar om het groene Valencia te ontdekken?  

Onze specialist Spanje helpt jou graag!

Bel +32 (0)53 63 00 77 of mail info@caractere.be.
 

Ontdek al onze hotels en beleefreizen in Spanje

Foto's: © VisitValencia

section natuur in valencia de valenciaanse boomgaard 3
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden