De geur van vakantie

cover thuistip de geur van vakantie

Geen beter middel dan geuren om te reizen zonder je te verplaatsen. Geuren die ons aan specifieke plaatsen, ervaringen of momenten doen denken. Ogen dicht, goed ruiken en je waant je meteen op je favoriete bestemming. Sofie Albrecht, parfumdokter toont enkele parfums waarbij je je meteen op reis voelt!

La Dolce Vita in Sicilië: Acqua di Parma Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia

Mispak je niet aan de blauwe verpakking, die een frisse zomergeur suggereert, want Acqua di Parma’s Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia is een echte gourmandgeur. Een druk op de knop en je zit op een terrasje te genieten van een glas Amaretto, onder een staalblauwe hemel. Mandorlo di Sicilia opent fris, met citrusnoten en bloemige accenten van oranjebloesem en Frangipani. Alsof je je insmeert met zonnebrandolie. Een beeld dat vervaagt wanneer steranijs opduikt en er een smakelijke toets aan geeft, versterkt door de amandel.

section thuistip de geur van vakantie 0

Een citytrip naar New York: DKNY For Women

Donna Karan vertaalde de energie van de stad die nooit slaapt met succes in DKNY For Women. De geur opent nerveus maar verfrissend, met groene mandarijntjes. Dit is geen lieflijke natuurgeur, maar een echt stadsparfum, die de aroma’s van natte straten, wolkenkrabbers in staal en glas, wodka in ijskoude glaasjes die uitbundig achterover worden geslagen voor je het bruisende nachtleven induikt, combineert. Een geur die even oppeppend als verslavend is, net als New York zelf.

section thuistip de geur van vakantie 1

Uitwaaien aan de Bretoense kust: Jo Malone Wood, Sage & Sea Salt

Uitwaaien aan zee, dat is de geur van natte rotsen, drijfhout en het zilte water. Bij Jo Malone bottelden ze die aroma’s in Wood, Sage & Sea Salt, een parfum dat het gevoel van vrijheid oproept, van wandelingen op het strand met de wind in je haren.

section thuistip de geur van vakantie 2

Een exotische strandvakantie met Juliette Has A Gun’s Vanilla Vibes

De geur van warme huid, zilt water en zonnecrème zijn de ingrediënten van een geslaagde strandvakantie. In Vanilla Vibes word je de eerste seconden verwelkomd door een zilte bries, met het zoete aroma van vanille op de achtergrond. Allemaal heel transparant verwerkt in een goed gemixte cocktail die je zo naar vakantie aan zee voert. Waar je ijsjes eet terwijl het zoute water van een duik in de zee verdampt op je huid. De zoetigheid van vanille wordt in toom gehouden door de aquatische frisheid, terwijl sandelhout en muskus het huidgevoel versterken.

section thuistip de geur van vakantie 3

Zin gekregen om te reizen?

Ontdek onze hotels en rondreizen in Europa.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden