Leuke leestips

cover thuistip enkele leestips

We maakten een lijstje met enkele boeken die zich afspelen op een van onze bestemmingen. Dus maak het gezellig, neem een goed boek en wees even weg van de wereld!

1) Pascal Mercier - Nachttrein naar Lissabon (2004)

Deze roman van Pascal Mercier, pseudoniem van de Zwitserse schrijver en filosoof Peter Bieri, vertelt het verhaal van een leraar klassieke talen die in een plotse opwelling zijn vertrouwde leven volledig opgeeft. Hij springt op de eerste trein naar Lissabon om er meer te weten te komen over het levensverhaal van de Portugese arts Amadeu de Prado, van wie hij toevallig een boek in handen heeft gekregen. En ohja, voor wie niet genoeg krijgt van het boek, is er ook nog de verfilming uit 2013. 

section thuistip enkele leestips 0

2) Eduardo Mendoza - De stad der wonderen (1986)

Van Lissabon naar een andere bruisende stad op het Iberisch schiereiland, Barcelona! De stad der wonderen is een magistrale kroniek die zich afspeelt tussen de twee Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929. Mendoza vertelt het verhaal van Onofre Bouvila, een veertienjarige plattelandsjongen uit een dorpje in Catalonië die in Barcelona arriveert. Op allerlei slinkse manieren slaagt Bouvila erin een van de rijkste en machtigste mannen van Spanje te worden. Beslist een van de beste boeken die zich in Barcelona afspelen.

3) Paolo Cognetti - De acht bergen (2016)

Van wereldsteden als Lissabon en Barcelona duiken we even terug de natuur in, meer bepaald de Noord-Italiaanse bergen. Pietro is een stadsjongen die bij zijn ouders in Milaan woont. Zij hebben een speciale band met de bergen: ze trouwden aan de Tre Cime di Lavaredo in de Dolomieten, en spenderen elke zomer aan de voet van de Monte Rosa in de Val d’Aosta. Pietro maakt er kennis met leeftijdsgenoot Bruno, die als jonge herder in alle opzichten zijn tegengestelde is. Toch ontstaat er tussen de twee een hechte vriendschap. Het hoofdpersonage in dit boek is ongetwijfeld de indrukwekkende natuur van de Italiaanse Val d’Aosta. Zelden werd zo een mooie ode aan de bergen gepubliceerd!

section thuistip enkele leestips 2

4) Tatiana de Rosnay - Die laatste zomer (2009)

Van Italië naar Frankrijk: in Die laatste zomer trakteert de net gescheiden architect Antoine Rey zijn zus op een nostalgisch lang weekend op het Franse eiland Noirmoutier, in de Vendée, waar zij in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hun verblijf die zomer brengt niet alleen vergeten herinneringen aan hun vroeggestorven moeder naar boven, maar ook een schokkende ontdekking. Een spannend familiedrama gesitueerd in een iets minder bekende, maar niet minder mooie uithoek van Frankrijk.

5) Nikos Kazantzakis - Zorbas de Griek (1952)

 

Deze iconische roman draait om de vriendschap tussen een door twijfel geplaagde schrijver en Alexis Zorbás, een levenskunstenaar die vertrouwt op zijn gevoel en instinct en die in volledige harmonie met zichzelf en de wereld leeft. We bevinden ons op het Kreta van de jaren 1930, waar de schrijver een kolenmijn wil exploiteren en daarbij de hulp heeft ingeroepen van Zorbás, een wat oudere muzikant en man van de wereld, die hij toevallig heeft ontmoet. Een echte klassieker en een must voor elke Griekenland-liefhebber!

section thuistip enkele leestips 4

Met deze leestips garanderen wij alvast honderden pagina's leesplezier en reisinspiratie. Heb je zelf ook nog boekentips die rond een van onze bestemmingen verhalen? Laat het ons dan zeker weten! 

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden