Verborgen schatten langs de Kroatische kust

cover verborgen schatten langs de kroatische kust

Het eilandhoppen langs de Kroatische kust wordt nog zoveel spectaculairder als je een van de vele grotten bezoekt die op de eilanden verborgen liggen.

Door de vorm van de kust zijn er ook eilanden waar de grotten op zeeniveau liggen, waardoor bezoekers ze gemakkelijk kunnen bereiken. Niet enkel mensen zijn trouwens gek op deze grotten. Monniksrobben, die nu helaas bijna uitgestorven zijn, schuilden ook vaak in de grotten. Ontdek in dit blogbericht de bekendste grotten aan de Adriatische kust die je via de boot kan bereiken. 

Plava grota, Lubenice

Op het eiland Cres ligt de Plava grota, ofwel Blauwe grot. Je bereikt deze grot via een nauw, slingerend waterweggetje al zwemmend of met de kajak. Als je wat meer spanning verkiest, dan kan je ook via een duik van zo'n 15 meter letterlijk ondergedompeld worden in deze grot. De grote koepel bovenaan de grot en de talloze scheuren zorgen ervoor dat het zonlicht vlot naar binnen kan en deze grot mooi verlicht. 

Zelena špilja, Ravnik

De zogenoemde groene grot vind je op het eiland Ravnik, vlakbij het iets bekendere eiland Vis. Deze grot dank zijn naam aan de algen die voorkomen op de rotsen. Dankzij de spectaculaire koepel van deze grot, is hij ook enorm geliefd bij klimmers. Hier kan je namelijk klimmen boven zee zonder harnas. 

Modra špilja, Biševo

Op het eiland Biševo tref je de bekendste grot van het Adriatische zeegebied aan. De hele dag lang hangt er in de grot een mysterieuze turquoise glans. Je kan hier naartoe varen met een klein bootje of zwemmen. Als je een ervaren duiker bent, dan kan je ook duiken naar deze grot. Tip: wanneer de jugo, een zuidoostelijke wind, waait, dan hoor je in deze grot het geruis van de zee en de aankomende golven. Zeer rustgevend!

Medvidina špilja, Biševo

Op zuidkant van het eiland Biševo ligt de Robbengrot. Deze grot verbaast je al van bij de ingang. Die is hoog, staat schuin en heeft verschillende gaten in de rotsen. Bovendien is het water onder de grot erg diep en is de Robbengrot relief duister. Perfect voor echte avontuurlijke zielen. Durf jij een bezoekje aan? 

Galebove stijene, Stoja

Deze grot ligt in de Mužilj-baai op het schiereiland Stoja, ten westen van Pula. Deze plek is perfect om meeuwen te spotten, vandaar ook de naam Meeuwenrotsen. Via een gezellige wandeling vanuit het centrum van Pula, bereik je deze amfitheatervormige grot en de rotsachtige kusten er rondom. Als je altijd al eens hebt gedroomd om van de kliffen naar beneden te springen, dan is dit de ideale plek!  

Odisejeva špilja, Mljet

De Grot van Odysseus dankt zijn naam aan de bekende sage. Odysseus werd volgens de legende op weg naar huis naar het eiland Mljet geblazen. Hier zou hij ontvangen zijn door de nimf Kalypso die hem daar zeven jaar vastgehouden heeft. De legende even terzijde, deze grot is wondermooi. Je bereikt die via een twintig meter lange tunnel al zwemmend of via een bootje. Legendarisch! 

Špilja Golubinka, Dugi otok

De Duivengrot ligt op Dugi otok. Het is heerlijk om hier met een bootje heen te zeilen. Je komt de lange ingang van de grot binnen met een smal vaartuig of door te zwemmend. Onze tip: duik zeker eens naar de bodem van grot! De Duivengrot heeft een open plafond, waardoor er veel natuurlijk licht in het open plafond naar binnen valt. Hierdoor tref je ook een rijkdom aan fauna aan in de ingangstunnel die uitmondt in een kleine open ruimte aan het eind. Een echte oase van rust. 

section verborgen schatten langs de kroatische kust 0

De Kroatische eilanden zijn een geliefde bestemming vanwege hun bekende karakteristieken, maar deze verborgen schatten bezorgen je een extra onvergetelijke vakantie.

CONTACTEER ONZE SPECIALIST KROATIË EN ONTDEK HET ZELF! 

Bel +32 (0)53 60 56 81 of mail info@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Kroatië

section verborgen schatten langs de kroatische kust 1
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden