Vakantie Bretagne: absolute must-visits

cover vakantie bretagne absolute must visits

Vakantie Bretagne aan het uitstippelen? Volgende zaken moet je bezoeken!

Bij een vakantie Bretagne kan volgens onze expert een bezoek aan Saint-Malo met haar zeeroversverleden niet onbreken. Ook Dinard, Combourg, Cap Fréhel & zelfs het Normandische Mont-Saint-Michel staan op onze lijst van aanbevelingen. 

 

Saint-Malo

Saint-Malo was jaren de thuishaven van de Bretoense zeerovers. Omdat zij als geen ander de gevaren kenden die van op zee konden komen, werd er een omwalling van bijna 2 kilometer gebouwd rondom de stad als bescherming. 

Tegenwoordig dient de omwalling niet meer als bescherming, maar vooral als leuke wandelroute. Je hebt van hierop niet alleen een adembenemend zicht op de oude stad, maar ook op het smaragdkleurige water. Een ware streling voor het oog en een must tijdens een vakantie Bretagne

section vakantie bretagne absolute must visits 0

Dinard

Dinard wordt wel eens vergeleken met Nice. Waarschijnlijk omdat ook deze Bretoense parel bekendstaat als mondaine badplaats. De vele villa's in Engelse stijl zijn een duidelijke herinnering aan hoe dol de Engelse aristocratie was op Dinard. 

Ook de belle-époquesfeer is alomtegenwoordig in Dinard. De stad floreerde tijdens die periode en dat zie je vandaag nog onder andere aan de gestreepte tentjes op het strand. Een vakantie naar Bretagne is niet compleet zonder een bezoekje aan dit mooie stadje. 

section vakantie bretagne absolute must visits 1

Combourg

Combourg is perfect als je van rust en stilte geniet. Het stadje ligt aan een meer dat letterlijk Lac Tranquille heet. Perfect om even te bekomen tijdens jouw vakantie in Bretagne.

Het stadje wordt ook wel gezien als de geboorteplaats van de kunststroming romantiek. Zo heeft onder meer dichter en schrijver Châteaubriand hier een deel van zijn jeugd doorgebracht in het middeleeuwse kasteel. 

section vakantie bretagne absolute must visits 2

Cap Fréhel

Bij een vakantie Bretagne zal je ontelbare prachtige plekjes tegenkomen. Een van die plekjes, die volgens sommigen ook wel eens het plekje met het mooiste uitzicht van Bretagne wordt genoemd, is Cap Fréhel.

Alsof de woeste golven, idyllische vuurtorens en unieke vormen van de kliffen gemaakt van roze zandsteen het uitzicht nog niet bijzonder genoeg maakten, vind je hier ook nog eens eindeloos veel vogelbroedplaatsen op en zelfs in de kliffen. 

section vakantie bretagne absolute must visits 3

Mont-Saint-Michel

Eigenlijk ligt de Mont-Saint-Michel nog net in Normandië. Toch wordt de derde populairste bezienswaardigheid van Frankrijk vaak bezocht tijdens een vakantie Bretagne

Bij eb kan je te voet naar het middeleeuwse stadje. Vanaf dat het vloed is, verandert het stadje in een eiland. Dit stadje, dat haar plekje op de Unesco-werelderfgoedlijst heeft verdiend, is een hoogstandje van 13e eeuwse architectuur. Bezoek er zeker ook eens de middeleeuwse adbij. 

section vakantie bretagne absolute must visits 4

WIL JE GRAAG MEER INFORMATIE OF STIPPEL JIJ LIEVER ZELF EEN REISROUTE UIT SAMEN MET ONZE EXPERT FRANKRIJK?

Contacteer onze specialist Frankrijk op +32 (0)53/60 56 90 of via info@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden