Verken het groene Malta

cover verken het groene malta

De groene omgeving van Malta volop beleven?

Dat doe je aan de hand van deze vijf hotspots.

Eilandhoppen naar Gozo

Stap aan boord van de Maltese Channel Ferry en zet je schrap voor een heerlijk, kort boottochtje over de Middellandse Zee. Na minder dan een half uur bereik je de haven van Gozo, één van de kleinere zustereilanden van Malta. In deze groene oase bedwing je langgerekte wandelpaden en spot je onderweg heel wat charmante steden, barokke kerken en prehistorische tempels. De locals houden er een erg duurzame levensstijl op na. Zo laten ze een groot deel van hun ruige kustlijn ongemoeid. Daardoor floreert het onderwaterleven en ontpopt Gozo zich tot een waar duik- en snorkelparadijs.

section verken het groene malta 0

Vogels en wildlife observeren

Kustlijnen, rotsen, weilanden, bloemenvelden, meren, kliffen, duinen… Dat is waar het Il-Majjistral National Park je op trakteert. Hier struin je door het enige nationale natuurreservaat van Malta en bewonder je het ene fenomenale vergezicht na het andere. Tussen al dat moois verschuilen zich heel wat wilde dieren. Kikkers, vlinders, egels en zelfs slangen presenteren zich voor je lens. In het park vliegen ook meer dan 200 unieke vogelsoorten rond. Kijk vooral uit naar de Blauwe Rotslijster, de nationale vogel van Malta.

section verken het groene malta 1

Hiken langs kliffen

De ruwste kustlijn? Die ontdek je in het zuidwesten van het Maltese hoofdeiland. Daar botsen de golven zich te pletter tegen de indrukwekkende Dingli Cliffs. Deze kliffen strekken zich kilometers uit en domineren het landschap. Tussen de rotsen bloeien meer dan 1.200 plantensoorten en overleven heel wat bijzondere dieren. Daarover kom je alles te weten in The Cliffs Interpretation Centre. Je leert er omgaan met de natuur en verkent dit uitzonderlijk stukje Malta tijdens begeleide ecotours. In het biorestaurant belanden heel van die lokale planten en kruiden op je bord. En dat op gastronomische wijze.

section verken het groene malta 2

Organische wijn degusteren

Over de heuvels van het Maltese platteland strekken zich heel wat glooiende wijnvelden uit. Zo produceert Marsovin al meer dan 100 jaar premiumwijnen op dit zuiderse terroir. Tijdens een rondleiding tussen de wijnranken leer je dat dit huis als eerste Maltese organische wijn lanceerde. Wie nipt van zo’n biologisch glas Marnisi ontdekt een krachtige, rode wijn met toetsen van bosvrucht en leer. Een intense smaak die de wijn dankt aan z’n lange rijpingsperiode op eiken vaten.

section verken het groene malta 3

Proeven van Malta

Nog meer smullen van Malta? Boek dan een tafeltje bij Briju. De chef zweert bij verse ingrediënten uit de streek en klopt daarvoor aan bij de boerderijen in de buurt. Zelfs voor het zout en de olijfolie gaat Briju op zoek naar regionale producenten. Je proeft er van duurzame, seizoensgebonden gerechten. De ene keer typisch Maltees, de andere keer overgoten met een mediterraans sausje. En dan is er nog de sfeer: gezellig, ontspannen en gastvrij. Een geweldige mix voor dat ultieme avondje uit.

section verken het groene malta 4

Wil jij het groene Malta ontdekken? 

Onze specialist Malta helpt je graag!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek onze beleefreizen en hotels op Malta.

section verken het groene malta 5
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden