Autovakanties dichtbij: beste bestemmingen in minder dan 8 uur rijden

plaats in bretagne voor autovakantie frankrijk

Op zoek naar een mooie vakaniebestemming maar geen zin om lang onderweg te zijn? Caractère geeft je een overzicht met de mooiste autovakanties in minder dan 8 uur rijden. 

Autovakantie Bretagne, Frankrijk

Ruige kustlijnen, dramatische kliffen en ongerepte stranden… Welkom in Bretagne! Aan de kust maak je prachtige wandelingen en fietstochten of kom je helemaal tot rust tijdens een dagje op het strand. In het binnenland zijn de landschappen gevuld met bossen, kastelen, middeleeuwse stadjes en mysterieuze overblijfselen. Een ideale mix van natuur en cultuur. Bretagne heeft zoveel juweeltjes die je omverblazen: bezoek de mondaine badstad Dinard, verken het gezellige ommuurde Concarneau en ontdek de oude bisschopsstad Dol-de-Bretagne.


Hotels & rondreizen in Bretagne
bretagne uitzicht kustlijn

Autovkantie Valle d'Aosta, Italië

Of de Italiaanse Alpen enkel een mooie winterbestemming is? Denk opnieuw! Een mooie blauwe lucht, de natuur volop in bloei, wat wil je nog meer… Een van de mooiste gebieden hier is Valle d’Aosta, gelegen tegen de grens van Frankrijk en Zwitserland. Hier ontdek je een van de mooiste natuurgebieden van Europa met imposante bergen, meren en gletsjers. Ook cultuurliefhebbers ontdekken hier middeleeuwse kastelen, Romeinse ruïnes en traditionele bergdorpen. 


Hotels & rondreizen in Valle d'Aosta
the majestic sarre castle castello reale di sarre in aosta valley

Autovakantie Gstaad, Zwitserland

Gstaad is een prachtige bestemming voor een autovakantie dicht bij België. Dit Zwitserse stadje is omringd door een spectaculair berglandschap en vormt de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en groene valleien. Gstaad zelf is een levendig en authentiek stadje met tal van mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Van hieruit moet je zeker een bezoek brengen aan de hoofdstad van Zwitserland, Bern. Deze charmante historische stad heeft een prachtige architectuur zoals de gotische kathedraal en de iconische klokkentoren.


Hotels & rondreizen in en rond Gstaad
gstaad zwitserland spiegelhuis

Autovakantie Normandië, Frankrijk

Een rijke geschiedenis, een indrukwekkende keuken en postkaartwaardige landschappen zijn slechts enkele redenen om jouw volgende autovakantie naar Normandië te plannen. Ontdek zeker verschillende pittoreske dorpjes zoals Beuvron-en-Auge met zijn mooie vakwerkhuizen, het middeleeuwse Bayeux met de rivier de Aure die door het historische centrum stroomt, en de badplaats Honfleur met zijn schilderachtige oude haven. Daarnaast is Normandië de streek van de kazen. De bekendste is de Camembert. Volg de Route du Camembert en maak kennis met ‘het koninkrijk van de melk’. Tot slot mag je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan Le Mont Saint Michel, een eeuwenoud bedevaartsoord gebouwd op een rotsachtig eiland.


Hotels & rondreizen in Normandië
beautiful view of famous historic le mont saint michel tidal island in beautiful golden evening light at sunset in summer with hay bales on empty fields normandy northern france

Klaar voor jouw volgende autovakantie?

Caractère selecteert de beste hotels voor jouw roadtrip!

Contacteer ons via info@caractere.be en we stippelen jouw autoreis uit!

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden