Waarom Lapland onvergetelijk is in de zomer

header lapland

Lapland staat bekend om zijn iconisch noorderlicht, ijshotels, wondermooie witte landschappen en unieke winterse belevingen. Maar wist je dat er tijdens de zomer in Lapland ook spectaculaire reizen mogelijk zijn? Je kan dan wel niet het noorderlicht gaan bewonderen, maar in de zomer beleef je eeuwigdurende dagen in de roos-oranje gloed van de middernachtzon. Verken eindeloze groene landschappen, ga op avontuur in het wild of ga zwemmen in prachtige meren. Dat zijn nog maar enkele van de vele redenen waarom een zomerreis naar Lapland onvergetelijk is.

Beleef de unieke natuur

De natuur in Lapland is altijd spectaculair en indrukwekkend, maar wanneer het niet bedekt is met een dikke laag sneeuw, komt er toch een bijzonder uitzicht tevoorschijn. Het arctische klimaat zorgt ook voor veel variatie in het landschap, je hebt geen ogen genoeg om de hoge bergen, diepe bossen, moerasgebieden, valleien, uitgestrekte meren, toendra’s, lange kustlijnen en kronkelende rivieren te bewonderen. Bovendien kan je in alle rust en stilte genieten van dit prachtig stukje onontdekt Europa. Het is een plek die werkelijk met niets anders te vergelijken valt. 

unieke natuur lapland

Maak kennis met de Sami

De Sami is een nomadenvolk dat rondtrekt als rendierherders doorheen Lapland. Het boeiende volk heeft een eigen taal, cultuur en levensstijl, en met hun nauwe band met de natuur zijn ze onlosmakelijk verbonden met Lapland. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? De Sami zijn bijzonder gastvrij en nodigen je van harte uit om kennis te maken met hun levenswijze en cultuur. Als je dan toch op bezoek bent, stellen ze je ook graag even voor aan enkele van hun rendieren. 

sami in lapland

Ervaar de magische middernachtzon

De zomer is in Lapland het seizoen van de eeuwigdurende dagen en daarmee ook het seizoen van de middernachtzon. Van midden mei tot half juli gaat de zon in Lapland niet onder en hult de zon het landschap van Lapland in een roos-oranje gloed. Tijdens de zomermaanden wordt het dus nooit volledig donker en dat betekent lange avonden met meer tijd voor een late avondduik of een avondwandeling in de prachtige toendralandschappen. En laat die dikke winterjas maar thuis want in de zomer wordt het in Lapland gemiddeld 15 tot 20 graden, en als je geluk hebt misschien zelfs tot 25 graden. 

uitzicht middernachtzon lapland

Een paradijs voor avonturiers

Het is natuurlijk geen geheim dat je in Lapland geweldige wandelingen kan maken en onderweg adembenemende uitzichten tegenkomt. Maar wist je dat het gebied ook een waar paradijs is voor avonturiers en sportievelingen? Wie van watersporten houdt, kan kiezen voor raften, kajakken of suppen. Als je het iets rustiger aan wil doen, is wildzwemmen ook een optie. Ook in Lapland kan je de omgeving verkennen per fiets. Kies voor een fatbike, een mountainbike met extra dikken banden, om de wilde natuur te trotseren. Om jouw wandelingen nog buitengewoner te maken, kan je in Lapland een Husky Hike doen. Neem een schattige husky mee op je tocht en geniet onderweg van de landschappen. Als dat geen motivatie is om te wandelen, dan weten wij het ook niet meer. Vergeet bij het wandelen ook zeker je verrekijker niet mee te brengen, zo kan je talloze bijzondere vogelsoorten spotten. Ook andere activiteiten zoals vissen, voedsel zoeken in de wilde natuur en paardrijden zijn mogelijk in Lapland. 

watersport lapland

Wilde dieren spotten

Voor dierenliefhebbers is Lapland de hemel op aarde, je kan er namelijk verschillende dierensoorten spotten die je in België niet vindt. Een van die diersoorten is uiteraard het rendier. Rendieren zijn helemaal thuis in Lapland en je kan ze werkelijk overal tegenkomen. Met hun lange snuit en majestueuze gewei zijn ze indrukwekkend om in het wild waar te nemen. Ook imposant om te zien zijn elanden. Om deze verlegen dieren te spotten zal je iets meer je best moeten doen, maar ze zijn zeker de moeite waard. De zomer in Lapland is ook het uitgelezen moment om bruine beren, vanop een veilige afstand, te aanschouwen. In Lapland vind je ook kleinere dieren zoals de veelvraat, de lynx, de berghaas en de poolvos. Er gaat niets boven deze mooie dieren waarnemen in hun natuurlijke omgeving. 

wilde dieren lapland

Wellness ervaren op een ander niveau

Een bezoekje brengen aan een spa of wellness kan altijd en overal eens deugd doen, maar in het hoge noorden ervaar je dat op een heel andere manier. Geniet van je avond – zoals een local – in een traditionele Finse sauna of een bubbelende jacuzzi. Profiteer terwijl ook van de zuiverste lucht van de wereld en van de mooie landschappen om je heen, want ja, in Lapland zit je gewoon middenin de natuur tijdens een bezoek aan de jacuzzi. Als kers op de taart kan je een verfrissende duik nemen in een van de vele meren van Lapland, je zal nog nooit zo ontspannen zijn.

wellness in lapland

Overnachten middenin de natuur

Nadat je helemaal tot rust bent gekomen in de sauna of jacuzzi, is het tijd om te gaan slapen in een van de hutten middenin de natuur. Word een met de natuur en beleef een unieke ervaring in een ‘cabin in the woods’. Proef van traditionele gerechten en geniet van je gezelschap rond een knapperend kampvuur. Er is geen betere manier om je dag af te sluiten.

overnachten in lapland

Zin om Lapland op een unieke manier te ontdekken? Wacht niet op de winter, vertrek in de zomer al. 

Stuur een mailtje naar info@caractere.be of bel naar +32 (0)53 63 00 77 en wij helpen je met plezier verder om je vakantie in Lapland uit te stippelen.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden