Waarom Porto Santo een must-visit is tijdens je Madeira vakantie

bezoek porto santo

Porto Santo is een klein eiland ten noordoosten van Madeira. Het is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, zee, strand en natuur. Lees verder en ontdek waarom het eiland Porto Santo de moeite waard is voor een bezoek!

Ongerepte stranden

Een goudkleurig zandstrand van 9 kilometer, samen met een zee van kalm en kristalhelder water, hebben het strand van Porto Santo op de kaart van paradijselijke bestemmingen gezet. Een bewijs hiervan is dat het strand van Porto Santo in 2022 door de European Best Destinations is verkozen tot het beste strand van Europa. Ilha Dourada”, het gouden eiland, is dus ideaal om de prachtige stranden te verkennen. Eén van onze favorieten is Ponta da Calheta. De verschillende rotsformaties zorgen voor een mysterieuze sfeer. Daarnaast heb je ook Porto das Salemas, een echt natuurparadijs die alleen te voet bereikbaar is. Bij eb verschijnen er natuurlijke zwembaden met helblauw water.

strand porto santo

Magnifieke uitzichten

Porto Santo biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving dankzij de vele uitkijkpunten. Een van de beste plekken om te genieten van het uitzicht is bij Pico Castelo. Op 437 meter hoogte heb je een van de breedste uitzichten over het eiland: je kijkt uit over de baai, het centrum van Villa Baleira en verschillende eilandjes die het eiland omringen. Vanuit Miradouro das Flores geniet je al schommelend van het eindeloze uitzicht. Andere adembenemende uitkijkpunten zijn Terra Chã, Fonte de Areia en Miradouro da Portela.

pico castelo uitzicht porto santom

Golfen op Porto Santo

Met een totale oppervlakte van 6434 meter, verdeeld over 18 holes, genieten golfers in alle rust van de schoonheid van de sport terwijl ze uitkijken over de charmante landschappen van het eiland. De Porto Santo golfbaan is ontworpen door de Spaanse kampioen Severiano Ballesteros. Het gebied doorkruist het eiland en biedt een bevoorrecht uitzicht over de noord- en zuidkust, met de turquoise zee altijd op de achtergrond.

porto santo golf

Culturele hoogtepunten

Als cultuurliefhebber is er op het eiland genoeg te ontdekken. Het culturele hart van Porto Santo is Vila Baleira. In deze charmante stad wandel je door smalle straatjes, witte huizen met rode daken en traditionele architectuur. Op het eiland ontdek je ook enkele prachtige kapellen zoals Capela da Graça en Igreja São Pedro. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het eiland moet je zeker een bezoek brengen aan het Christopher Columbus museum, waar je meer ontdekt over het leven en de reizen van de beroemde ontdekkingsreiziger die enige tijd op Porto Santo gewoond heeft.

igreja s pedro kapel porto santo

Weelderige tuinen

Porto Santo heeft niet alleen prachtige stranden, maar ook weelderige tuinen en quintas. Eén van de mooiste is Quinta das Palmeiras. Wandel hier door weelderige tuinen met exotische planten en bomen, waaronder palmbomen, bananenbomen en cactussen.

quintadaspalmeira tuinen porto santo

Porto Santo ontdekken tijdens jouw Madeira reis?

Caractère regelt het voor jou. Contacteer ons via info@caractere.be voor meer informatie.


Rondreizen en hotels Madeira
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden