Wat waren jullie favoriete bestemmingen in 2020?

cover wat waren jullie favoriete bestemmingen in 2020

Nu 2020 stilletjes aan op zijn einde loopt, wordt het tijd om eens even terug te kijken hoe onze reizigers dit jaar met Caractère ervaren hebben.
Ontdek snel wat jullie favoriete Caractère-landen waren!

1. Italië

Met de reisgidsen over de rijke geschiedenis en het onschatbaar cultureel patrimonium van Italië kan de bibliotheek van Alexandrië worden gevuld! Toch zijn de vele ‘palazzi’, de Ponte Vecchio en de Brug der Zuchten enkel het decor. Al dit moois krijgt pas écht kleur, klank én smaak door de Italianen! Door de elegante dame met zonnebril en stilettohakken die haar Fiat 500 te dicht tegen een verweerde muur parkeert, door de zingende Napolitaan die zich met een overvloed aan schuim staat te scheren voor het raam, door de bankbediende die zich op zijn Vespa, in Armani-pak en met cognac-kleurige schoenen, door het Romeinse verkeer slingert. Lever jezelf over aan hun fierheid en vriendelijkheid, aan hun tradities en aan hun lekkere keuken en zij zullen jouw vakantie maken!

Als er iets is wat we kunnen leren van Italië, dan is het wel hoe we het goede leven kunnen omarmen.

We weten niet wat we het mooiste vinden: de met cipressen bedekte valleien in Chianti-streek of de azuurblauwe zee van Capri. De San 

Marco-basiliek van Venetië of het keizerlijke Colosseum van Rome. De stad Firenze voelt aan als één grote openluchtgalerie met renaissance-architectuur en een museum voor elk type kunstliefhebber, terwijl het winkelgebied van Milaan net zo mooi is als de haute couture die er de chique winkeletalages siert.

Gelijk voor welke reden jullie graag naar Italië reizen, een ding staat zonder twijfel: Italië is al jaren jullie favoriete bestemming en dat is ook dit jaar niet veranderd. 

section wat waren jullie favoriete bestemmingen in 2020 0

2. Frankrijk

We zouden geen Belgen zijn, mocht Frankrijk niet minstens in de top drie terug te vinden zijn in de lijst van populairste bestemmingen. 

Niet alleen de Fransen zijn ervan overtuigd dat hun land het beste van alle werelden biedt en dat Parijs de mooiste stad van het universum is! ‘La douce France’ is sinds generaties een geliefde vakantiebestemming. De enorme variëteit aan landschappen, van de Mont Saint-Michel tot de Mont Ventoux, van de Loire tot de Camargue, én de lekkere en befaamde keuken hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op levensgenieters.

In dit elegante mekka van luxe, van champagne en foie gras, van Louis Vuitton en Dior, van Cannes en Saint-Tropez, is het dagelijkse leven eenvoudig en zoet.

Een spelletje ‘petanque’ op zondag, de geur van een uitgestrekt lavendel-veld, een stukje krokant stokbrood met camembert, een glaasje ‘vin de table’ en de ‘arrivée’ van de Tour de France, ze maken deel uit van het leven... als God in Frankrijk.

section wat waren jullie favoriete bestemmingen in 2020 1

3. Spanje

We kennen Spanje vanbinnen en vanbuiten... en jullie duidelijk ook.

Met een nipt verschil haalt Spanje het in onze lijst van Portugal. Een ding is zeker: het volledige Iberisch Schiereiland was zeer geliefd door jullie het afgelopen jaar, maar de voorkeur gaat toch nog uit naar het land van de tapas en flamenco. 

Stel je eens voor hoe kleurloos de schilderijen van Dalí en Picasso zouden zijn zonder het intense blauw van de Madrileense lucht, het oranje van Valencia en het dieprood van de muleta van de stierenvechters. En hoe saai zouden hun werken zijn zonder het Spaanse gevoel voor drama. Spanje ontdekken, dat is jezelf onderdompelen in een manier van leven die heerlijk relaxed en toch vol opwinding is. Het land waar je kan verdwalen en tegelijk thuiskomen.

section wat waren jullie favoriete bestemmingen in 2020 2
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden