De mooiste dorpjes van Italië ontdekken met Caractère

cover de mooiste dorpjes van italie ontdekken met caractere

De mooiste dorpjes van Italië ontdekken, dat doe je via Caractère

Als je het authentieke Italië wil beleven, dan moet je de mooiste dorpjes van Italië ontdekken. Vergeet even de grotere steden zoals Rome of Firenze, want de kleinere stadjes zijn het bezoeken minstens even hard waard.
Kleinere steden tot 15.000 inwoners met een speciale artistieke, historische of culturele meerwaarde kunnen worden opgenomen in de lijst van I borghi più belli d'Italia, ofwel de mooiste stadjes van Italië. 
Die lijst wordt regelmatig geüpdatet. In 2020 werden daar Tropea, Monte Sant'Angelo, Bassano in Teverina en Monteleone d'Orvieto aan toegevoegd. Stuk voor stuk pareltjes die je perfect via Caractère kan bezoeken.

Monteleone d'Orvieto

Monteleone d'Orvieto heeft zijn plekje op de lijst van mooiste dorpjes van Italië dubbel en dik verdiend. Dit stadje, dat ook wel eens de bijnaam 'eiland van rode bakstenen in een zee van groen' krijgt, ligt in de regio Umbrië. 

Dat Umbrië ook wel eens het groene hart van Italië wordt genoemd, wordt al snel duidelijk in Monteleone d'Orvieto. In het midden van de stad geniet je vanop de dakterrassen een impressionant uitzicht over magnifieke landschappen.

Dit mooie dorpje in Italië kan je bezoeken tijdens een rondreis in Umbrië.

section de mooiste dorpjes van italie ontdekken met caractere 0

Bassano in Teverina

De eerste toevoeging aan de lijst is Bassano in Teverina. Dit idyllische Italiaanse dorpje ligt in de vallei van de Tiber-rivier in regio Lazio. Het stadje is vooral gekend voor de Kerk van Santa Maria dei Lumi en zijn klokkentoren. 

Dit stadje ligt op slechts een uurtje rijden van Rome. Perfect voor een daguitstapje vanuit de Italiaanse hoofdstad dus. 

section de mooiste dorpjes van italie ontdekken met caractere 1

Tropea

Ook het kustdorpje Tropea, ook wel eens 'de Parel van de Tyrreense Zee' genoemd, in Calabrië staat op de lijst van mooiste stadjes van Italië. Deze geliefde badplaats wordt dankzij zijn prachtige omgeving en gek genoeg ook dankzij de wereldwijd gekende rode uien tot de lijst van mooiste stadjes in Italië gerekend. 

Als je dit charmante Italiaanse stadje ook eens wil bezoeken, dan raden we onze hotels in Calabrië aan. 

section de mooiste dorpjes van italie ontdekken met caractere 2

Monte Sant'Angelo

Tot slot, kan ook Monte Sant'Angelo in Puglia niet ontbreken. Dit mooie Italiaanse dorpje dankt zijn plekje op de lijst danzij de verbluffende ligging midden in het Gargano National Park. 

Het dorpje telt bovendien ook twee Unesco Werelderfgoedsite. Het 5e eeuwse heiligdom van Aartsengel Sint-Michaël en ook het beukenwoud in Foresta Umbra, waar je bomen van wel 3 eeuwen oud kan vinden, zijn de absolute highlights van dit prachtige Italiaanse stadje. 

Zin gekregen om dit prachtige stadje in Italië te verkennen? Dan is een rondreis in Puglia wel iets voor jou!

section de mooiste dorpjes van italie ontdekken met caractere 3

Wil je graag meer informatie of stippel jij liever zelf een reisroute uit samen met onze experten Italië?

Contacteer ons dan op +32 53 60 56 89 of info@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden