De natuur ontdekken per fiets, dat is la bella vita!

cover de natuur ontdekken per fiets dat is la bella vita

De gezondheidsmaatregelen de laatste tijd hebben mensen gestimuleerd om nog meer in contact te komen met de natuur, om van verse buitenlucht te genieten en van open ruimtes. 

Het ADLER Outdoor Team is een groep outdoorexperten voor hiking en fietsen in de ADLER Resorts & Lodges. Zij zijn er rotsvast van overtuigd: de recentste vakantietrend is actief zijn in de natuur! 

Maar wat als je het niet meer gewoon bent om te fietsen? Fietsen is niet langer een ervaring voor getrainde fietsers, maar wel een ervaring die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht het niveau. De populariteit van e-bikes heeft de fietswereld ongetwijfeld veranderd. De e-bike is een milieuvriendelijk, rustig en gezond transportmiddel dat volledig in lijn ligt met de huidige vraag van de hotelgasten.  

Door deze aanhoudende trend heeft ADLER op al hun bestemmingen speciale fietsroutes ontwikkeld. Zuid-Tirol en Toscane zijn fietsvriendelijke regio’s waar je een perfecte mix vindt tussen natuur, cultuur en tradities, die nu trouwens op een vriendelijke en duurzame manier kunnen worden verkend. 

Fietsen is perfect om de Toscaanse Val d’Orcia te verkennen, tussen glooiende heuvels waar stilte de toon zet en alles op een trager ritme gebeurt. Eindeloos veel paadjes nemen je mee naar boven en beneden, zo ver het oog reikt. De uitzichten zijn bovendien ook magnifiek en veel lokale bezienswaardigheden kunnen zelfs enkel bezocht worden met de fiets of te voet. Denk maar aan de Vitaleta-kapel, die bovenop een kale heuvel pronkt. Toscane ontpopt zich ook snel tot nieuwe topbestemming om rond te trekken met de gravelbike. Een ervaring die bij ADLER Spa Resort Thermae ook kan worden geboekt als e-gravelbike voor niet-ervaren fietsers die toch graag veel van de sublieme omgeving willen zien. Mauro en Giulio zijn de fietsspecialisten en gidsen in het ADLER Spa Resort in Toscane. Zij tonen je alle verborgen plekjes van de vallei. Gegarandeerd een fantastische ervaring!    

Dominik is het hoofd van de outdooractiviteiten in ADLER Lodge Ritten in Zuid-Tirol. Volgens hem helpen e-bikes de gasten om langere afstanden af te leggen, hoger te klimmen en gevarieerdere fietsroutes te volgen. Kortom, meer plezier te beleven aan fietsen. Ook meer en meer ervaren fietsers schakelen over op een elektrische fiets. Op die manier zijn ze beter in staat om het uitgestrekte Renon-plateau te ontdekken tijdens begeleide fietstochten. De gezondheidsvoordelen blijven hetzelfde: je blijft fit en verbrandt nog altijd calorieën terwijl je eigenlijk je gewrichten minder belast. Voor de personen die nog wat extra motivatie kunnen gebruiken, zijn er drankjes in de Feltuner Hut bij aankomst. 

Veiligheid is natuurlijk de absolute prioriteit. Voor de aanvang van elke fietstocht ontvangen de gasten een briefing over de correcte e-biketechnieken. Zo leren ze om te werken met de versnellingsbak om hun prestatieniveau aan te passen (Sport-, Eco-, Tour- en Turbo-modus), om de levensduur van de batterij in het oog te houden, om correct te remmen en, ook niet onbelangrijk, om op een comfortabele manier van de fiets te stappen. 

Bereid je maar voor op een onvergetelijk fietsavontuur met ADLER en ontdek de vele voordelen van e-biken helemaal zelf!

section de natuur ontdekken per fiets dat is la bella vita 0

Klaar voor jouw fietsavontuur? 

Onze expert Italië deelt graag de mooiste plekjes van Val d'Orcia en het Renon-plateau met jou!

Bel +32 (0)53 60 56 89 of mail info@caractere.be

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden