ADLER: (h)eerlijke keuken van de goede buur

cover adler h eerlijke keuken van de goede buur

Een nieuwe regio ontdekken, draait niet enkel om mooie landschappen en leuke musea. Ook de lokale cultuur en gastronomie staan hierbij centraal. Jammer genoeg komen ingrediënten, hoe lekker ze ook mogen zijn, vaak op jouw vakantiebestemming terecht via langeketendistributie en zo proef je dus zelden ingrediënten afkomstig van de regio zelf. 


ADLER Spa Resorts en Lodges hebben ervoor gekozen om anders te zijn en om een filosofie na te leven waarbij de gasten gastronomische ervaringen opdoen met een focus op verse, ‘echte’ gerechten afkomstig van lokale, duurzame ingrediënten van uitstekende kwaliteit.  

Hoe realiseert ADLER dit dan?

Wel, via een speciaal project genaamd ADLER REGIONAL PARTNER, een actieve samenwerking met talloze lokale boerderijen en leveranciers. 

In ADLER Lodge Ritten krijg je in het restaurant bijvoorbeeld aromatische bergkaas voorgeschoteld die door de ADLER-chefs is gemaakt in samenwerking met de kaasfabriek van Siusi. Deze natuurlijke kaas wordt gemaakt van kwaliteitsmelk afkomstig van de grijze koeien die grazen op de bergweides aan de voet van de Sciliar-berg. Je kan jezelf ook tegoed doen aan verse groenten van Harald Gasser, een landbouwer uit de Isarco-vallei die meer dan 400 verschillende soorten zeldzame en bijna vergeten groenten kweekt. Denk maar aan witte wortelen of snijbietwortels. Deze vergeten groenten sieren nu mee het menu in ADLER Lodge Ritten. 

In ADLER Spa Resort Thermae in de Val d’Orcia smul je van versgebakken brood gemaakt met bloem van organische granen die op een steenworp van ADLER Thermae groeien. De granen worden met een steen gemalen in de Molen van Orcia en worden naast voor brood ook gebruikt voor de smakelijke croissants die ondertussen hun plaatsje als favoriet in het hart van de hotelgasten hebben veroverd. 

section adler h eerlijke keuken van de goede buur 0

Heerlijke appelen, abrikozen, aardbeien, frambozen, knapperige salades van de Venosta-vallei en de geurige kruidenthee van ADLER zijn slechts enkele van de producten die het kwaliteitslabel dragen van ADLER REGIONAL PARTNER. De gastronomische appelsappen afkomstig uit de Renon-bergen en de sappige Wagyu-rundsfilet maken ook deel uit van de Zuid-Tiroolse selectie. In Toscane zijn er verscheidene variëteiten 100% lokale organische honing, eeuwenoude graansoorten, peulvruchten, zeldzame kikkererwtsoorten, saffraan, pecorinokaas gemaakt van zuivere schapenmelk en charcuterie afkomstig van Cinta Senese-varkens. Die varkenssoort wordt gekweekt in een semi-wilde toestand in de buurt van Siena. Andere toppers afkomstig van ADLER’s eigen biotuin zijn excellente wijnen, olijfolie en zoetzuur azijn, allemaal organisch geteeld.   

De chefs-koks van ADLER staan in rechtstreeks contact met regionale partners, waardoor ze regelmatig afspreken om ideeën en ervaringen uit te wisselen, nieuwe smaken te leren kennen en samen nieuwe projecten uit te werken. Deze constante uitwisseling blaast leven in nieuwe, creatieve culinaire creaties van uitmuntende kwaliteit. 

Op deze manier steunt ADLER ook de lokale economie, zeker de kleine en middelgrote bedrijven die zweren bij natuurlijke landbouwtechnieken en correcte fokpraktijken. Net zoals ADLER, vinden ook zij een gebalanceerd ecosysteem belangrijk alsook de preservatie van biodiversiteit en de bescherming en verrijking van de prachtige rurale landschappen waaraan Toscane en Zuid-Tirol rijk zijn.

section adler h eerlijke keuken van de goede buur 1

Nog meer weten over deze smaakvolle hotels?

Onze expert Italië vertelt er je graag meer over!

Bel +32 (0)53 60 56 89 of mail inge.dr@caractere.be

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden