Linguine alle vongole door 2belgianfoodies!

Wij vroegen aan vader-en-zoonduo Peter & Thibo Vandommele van 2belgianfoodies of ze een gerechtje met ons wilden delen dat de vakantiesfeer naar jou thuis brengt. Ze deelden met veel plezier hun recept voor een heerlijke linguine alle vongole!
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram linguine (spaghetti kan ook perfect)
- 1kg Venusschelpen (Let bij aankoop van de venusschelpen erop dat ze dicht zijn. Deze schelpjes moeten levend verwerkt worden. Staan de schelpjes open, dan gebruik je ze best niet!)
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- glaasje droge witte wijn
- 1 bundel peterselie
- scheut olijfolie

Bereiding:
- Zet een grote pot water op met wat zout en wat olijfolie om straks de linguine in gaar te koken.
- Hak de peterselie fijn en snipper de sjalotten zeer fijn alsook de knoflook. Spoel nu de venusschelpen in water met zout tot wel 4 keer( deze bevatten veel zand en deze crunch wil je echt niet hebben).
- Kook de pasta al dente gaar nu.
- Doe nu een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de look en de sjalotten aan. Doe nu de schelpjes in de pot en laat garen onder deksel, schud zo nu en dan op en overgiet met het glaasje wijn.
- Giet nu de pasta af en voeg bij de schelpen, roer goed om en voeg de peterselie toe. Zij werkten nog af met enkele zeebanaantjes, kerstomaatjes en een scampi.
Smakelijk!
PS geniet van nog veel meer topgerechtjes via https://2belgianfoodies.com/ of via hun Instagrampagina!
Zin gekregen op naar Italië te reizen?
Ontdek onze rondreizen en hotels in Italië hier!
Dit is ook interessant voor jou

5 redenen om op vakantie naar het Italiaanse eiland Ischia te gaan
Het is je vergeven als je nog nooit van Ischia hebt gehoord. Ischia is het minder bekende en grotere zusje van Capri. Het vulkaaneiland herbergt meer dan 100 thermale bronnen met talloze geneeskrac...
ADLER: (h)eerlijke keuken van de goede buur
Een nieuwe regio ontdekken, draait niet enkel om mooie landschappen en leuke musea. Ook de lokale cultuur en gastronomie staan hierbij centraal. Jammer genoeg komen ingrediënten, hoe lekker ze ook ...