De mooiste natuurfenomen in de Maltese archipel

cover de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel

Malta, Gozo en Comino hebben meer te bieden dan enkel zon, stranden, discotheken en kerken.

Er zijn verschillende natuurlijke schoonheden die je zeker niet mag missen. We zetten ze graag op een rijtje.

Een geheime grot met een adembenemend uitzicht

Verscholen in niemandsland, vind je de fascinerende Tal-Mixta-grot. De grot is als een groot venster dat uitgeeft op een van de mooiste uitzichten in Gozo, de Ramlay Bay. Je kan de grot bereiken via een steile wandeltocht die start op het strand. In de grot zelf zijn er nog authentieke elementen aanwezig die aantonen dat de grot ooit is bewoond.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 0

Ga op avontuur naar een indrukwekkend zinkgat

In het dorp Qrendi op Malta ligt het Il-Maqluba-zinkgat. De naam betekent letterlijk ‘ondersteboven’ en het gat is zo groot als een voetbalveld. Dit beschermd natuurgebied bestaat uit blauwe klei en globigerina-kalksteen. Er staat ook een kleine 14e -eeuwse kapel aan de rand van het zinkgat, gewijd aan St. Matthew, die je kan bezoeken.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 1

Snorkelen nabij de Blue Grotto

De Blue Grotto is een complex van 7 grotten langs de zuidkust van Malta, niet te verwarren met de Blue Lagoon op Comino. De site kreeg zijn naam in de jaren 50 van een Britse soldaat die de gelijkenis met Capri's Grotta Azzurra opmerkte. De grotten zijn ronduit indrukwekkend. Door het kristalhelder water zie je alle fosforescerende kleuren van de onderwaterflora. Het hoogtepunt is de 30 meter hoge boog boven de grootste grot.  Maak een korte boottocht met een lokale visser en vergeet ook je snorkelmateriaal niet.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 2

De mooiste zonsondergang bij de Dingi-kliffen

De Dingli-kliffen aan de westkust van Malta, zijn het hoogste punt van de eilanden, 253 meter boven zeeniveau. Je vindt er een spectaculair uitzicht op kleine terrasvormige velden, de open zee en Filfla, een klein, onbewoond eiland voor de kust. De kliffen strekken zich uit van Baħrija tot het Munqar-gebied, waar de Blue Grotto zich bevindt. Bezoek zeker ook de kleine kapel gewijd aan St. Maria Magdalena, die ligt op de rand van de kliffen.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 3

Verkoeling zoeken in een bosgebied

De Buskett-tuinen zijn het enige bosgebied op Malta en bevinden zich in de weelderige vallei Wied Il-Luq, ten zuiden van Rabat. Het gebied werd oorspronkelijk aangeplant door de Ridders van Malta als jachtgebied. Tot vandaag heeft het nog een sterke ecologische, historische en culturele betekenis. Je hebt een mooi zicht op de tuinen vanuit het Verdala Palace, gebouwd in 1586. In dit groene stukje op Malta vind je fruitbomen, picknickplaatsen en unieke dieren in het wild.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 4

De ‘schimmelrots'

De Fungus Rock is een 60 meter hoog eilandje gelegen op ongeveer 60 meter afstand van het vasteland van Gozo. De rots is volledig omringd door water en gelegen aan de monding van een prachtige baai in Dwejra, Gozo. De rots heeft zijn naam gekregen door een specifieke plant die er groeide en die gebruikt werd als medicijn in de tijd van de Maltese ridders.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 5

Helemaal in de ban van de Maltese natuur?

ONZE SPECIALIST MALTA laat je kennismaken met de mooiste plekjes!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek onze beleefreizen en hotels op Malta.

section de mooiste natuurfenomen in de maltese archipel 6
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden