Escape room in het Kasteel van Prem

cover escape room in het kasteel van prem

Sinds mei kan het Kasteel van Prem in de regio Groene Karst ook worden ervaren via een unieke spelervaring genaamd The castle escape at Prem Castle. In het spannende avonturenspel krijgt je de kans om de intrigerende geschiedenis van het kasteel te ontdekken, plaatselijke legenden te horen en het culturele erfgoed te verkennen terwijl je leuke opdrachten oplost. Een unieke manier om de lokale cultuur op te snuiven!

Het Kasteel van Prem

Het Kasteel van Prem is een middeleeuws kasteel in de heuvels van Brkini, dat meer dan 700 jaar lang het hele gebied van de vallei van de rivier de Reka heeft gedomineerd. In het gerenoveerde interieur van het kasteel is een museumcollectie over de kastelen en herenhuizen van het stroomgebied van de Reka te bezichtigen. De interessante tentoonstelling met originele kasteelstukken neemt bezoekers mee op een reis van prehistorische heuvelforten en archeologisch erfgoed, dat bijzonder rijk en kostbaar is in dit deel van Slovenië. De machtige stenen dijken zijn door de eeuwen heen veranderd, maar hun belangrijkste taak is altijd de bescherming tegen buitenlandse indringers geweest. Via de tentoonstelling in het museum komen bezoekers meer te weten over kasteelstructuren door de tijd heen en hun belang op de bredere economische en politieke kaart van die tijd. Het kasteel is ook de thuisbasis van vele mythen en legenden, waarvan het verhaal van een geheime ondergrondse tunnel die het Kasteel van Prem en Turn Mansion verbindt en onder de rivierbedding van de Reka loopt, het meest in het oog springend is. Hoewel veel mensen naar deze verbinding hebben gezocht, is hij nog steeds niet ontdekt. In het kasteel vinden jaarlijks vele evenementen plaats, die vooral in de zomer bezoekers trekken met concerten, artistieke evenementen en opendeurdagen.

section escape room in het kasteel van prem 0

Escape room

De escape room vertelt een oude legende over een vrouw van adel die met haar zoon alleen thuis was. Een boze heks, vermomd als een voorouder, veranderde het kind in een kat. Toen haar man, een ridder, thuiskwam, vroeg hij om hulp van een peetvader - een goede man met bovennatuurlijke krachten die het kwaad op aarde bestrijdt. 

De peetvader versloeg de heks. Hij gaf het kind, dat zijn menselijke vorm terugkreeg, terug aan het echtpaar. De ziel van de heks werd door de peetvader omgetoverd tot een eenzame eik in het midden van een doornstruik. Jaren gingen voorbij, de peetvader stierf en met hem eeuwenoude kennis.

Tijdens de laatste restauratie van het kasteel werd de eik omgehakt en sindsdien gebeuren er vreemde dingen: er verdwijnen voorwerpen, er verschijnen tekens en enge geluiden. De omwonenden zijn steeds banger dat de geest van de boze heks is teruggekeerd. Wie durft deze boze geest te verdrijven?

Om het spel te beginnen, krijg je een speciaal apparaatje met een app die je helpt om geesten te verjagen. Het spel duurt ongeveer een uur en speelt zich af in kleine groepen (2-4 spelers / maximaal 5 teams tegelijk), kinderen mogen meespelen, maar moeten wel begeleid worden door ouders of andere volwassenen.

section escape room in het kasteel van prem 1

Zin om zelf deze escape room uit te testen?

ONZE SPECIALIST SLOVENIË regelt het met plezier voor jou!

Bel +32 (0)53 60 56 81 of mail paulien.l@caractere.be.

Ontdek onze hotels en beleefreizen in Slovenië

section escape room in het kasteel van prem 2
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden