Hiking in Slovenië door het oerbos van Krokar

cover hiking in slovenie door het oerbos van krokar

Het hikingpad van Krokar, een wandelroute door een eeuwenoud beukenbos

De cirkelvormige hikingroute door het oerwoud van Krokar is zo'n 2 km lang en doet je een flink stukje klimmen. Met de opening van de route verwelkomt Slovenië bezoekers in dit door Unesco beschermde woud. 

In mei 2021 opende er een nieuw hikingpad in het Kočevsko-woud. Het pad neemt je mee naar de rand van het indrukwekkende beukenwoud van Krokar dat in 2017 uitgeroepen werd tot Unesco-werelderfgoed. 

De aanleg van het pad heeft als doel om dit beschermde woud te delen met natuurliefhebbers. Het pad is zo'n twee kilometer lang en kent een relatief steile klim van 150 meter.

De route loopt door het Borovec-woud en neemt je mee naar de rand van het oerwoud van Krokar, waar je het eeuwenoude beukenwoud, dat eeuwenlang onaangeroerd is gebleven, op een respectvolle manier kan bewonderen.

Het oerwoud van Krokar behoort samen met 76 andere regio's in 12 Europese landen tot de waardevolste Europese beukenbossen. 

Het reservaat van Krokar bedekt een oppervlakte van maar liefst 74,5 hectare en is het grootste van 6 overgebleven oerbossen in Kočevsko. Samen met de andere bosreservaten in Slovenië, die samen meer dan 9.500 hectare groot zijn, staat het reservaat van Krokar symbool voor Slovenië's duurzame en multifunctionele bosbeheer. 

section hiking in slovenie door het oerbos van krokar 0

Staan jouw wandelschoenen al klaar? 

Onze specialist Slovenië deelt samen met jou de leukste verblijfsadresjes in de buurt!

Bel +32(0)53 60 56 81 of mail info@caractere.be.

Ontdek onze hotels en beleefreizen in Slovenië

section hiking in slovenie door het oerbos van krokar 1
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden