Een authentiek Portugees najaar

cover een authentiek portugees najaar

Onze specialist Portugal zocht speciaal voor jou een heerlijk stukje Portugal dat je echt moet bezoeken dit najaar. Ontdek het snel hieronder!

Vila Real de Santo António

Ontdek een nog relatief onbekend stukje van Portugal. Dit stadje werd in 1773 opnieuw gebouwd nadat ze werd verwoest door een tsunami. De architect die het stadje heropgebouwd heeft, de Markies van Pombal, is ook dezelfde architect die Lissabon heropgebouwd heeft na de aardbeving van 1755 waarbij Lissabon grotendeels werd verwoest. De gelijkenis met de Portugese hoofdstad is dan ook treffend en hierdoor wordt Vila Real de Santo António ook wel eens 'Klein Lissabon' genoemd.  

Hier tref je echt nog een ongerept stukje Portugal aan. Je vindt hier geen grote bekende winkelketens of grote resorts. Ideaal voor als je een echte authentieke ervaring wilt opdoen! 

   Ontdek het hotel
   section een authentiek portugees najaar 0

   Nog meer leuke ervaringen opdoen?

   Alsof dat nog niet genoeg was, kan je ook rondom Vila Real de Santo António allerlei authentieke en unieke nieuwe dingen ervaren.

   Zo komen onder andere de gourmands hier zeker aan hun trekken. Je kan de zoutpannen van Castro Marim gaan bezoeken waar ze flor de sal oogsten. De gastheer Jorge zal er jou alles leren over dit witte goud, je mag zelf zout oogsten en bovendien word je ook uitgenodigd om het zout te proeven samen met typische, lokale producten. 

   Nog een aanrader voor de bourgondiërs is een bezoek aan de oesterkwekerij op het eiland Culatra. Via een boottaxi kan je de boot nemen naar dit fantastische eiland waar je bijleert over het eilandleven, de locals en natuurlijk ook oesters. Als kers op de taart proef je hier ook heerlijke, verse oesters. 

   Als je een kustbestemming bezoekt, dan moet je toch wel eens een bootexcursie gedaan hebben, niet? En waar kan dat beter dan op de Ria Formosa? Ria Formosa is al sinds 1987 erkend als nationaal park en staat gekend als een van Portugals zeven natuurwonderen. Dit park verandert continu onder de invloed van stromingen, de getijden en wind. Bovendien tref je hier een diversiteit van flora en fauna aan, waaronder zeepaardjes en flamingo's.  

   En voor wie het iets avontuurlijker mag zijn: waarom niet eens de grens oversteken naar Spanje via een zipline? Ongetwijfeld een van de uniekste manieren om van een land naar een ander te reizen!

   Alle bovenstaande excursies kunnen trouwens gewoon via Grand House Algarve worden bijgeboekt. Handig toch? 

   section een authentiek portugees najaar 2

   Hotelsuggestie: Grand House Algarve

   Overnachten in dit pittoreske stadje, doe je in een al even schilderachtig hotel:

   section een authentiek portugees najaar 1
   Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
   Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden