60377f7f3747a

Ervaar Taormina en de Eolische Eilanden

Sicilië en haar dochters

12 Dagen - 11 Nachten

Contacteer Joren

Miljoenen Sicilianen hebben in de loop der jaren hun vaderland verlaten. Met al hun bezittingen op hun rug trokken ze naar betere oorden. Duizenden jaren kolonisatie hadden het leven op het eiland hard gemaakt: het binnenland, waar de droge sirocco jaagt, verschraalde. De vissersdorpen liepen leeg. Enkel prachtige ruïnes bleven achter als getuigen van de vele beschavingen van weleer. Deze beleefreis neemt je mee naar de glorie van toen en nu in het gezellige Taormina, het barokke Syracuse of op de imposante Etna. In de verte, waar zee en lucht versmelten, liggen als zeven kleine stippen de Eolische Eilanden, met zwavel en gloeiende lava, met bloemen en zoete druiven, een school tonijnen er tussenin. Een schouwspel dat je niet snel zult vergeten.

Dag 1 : Vertrek naar Catania

Ophalen van de huurwagen op de luchthaven van Catania. Je kiest voor een verblijf in een tropische omgeving of in een historisch hotel aan het strand.

Dag 2 : De Etna

Europa's grootste actieve vulkaan verwacht je: de top trakteert je op duizelingwekkende panorama's en een fantastisch natuurspektakel!

Dag 3 : Syracuse

Je ontdekt het mooie Syracuse met haar prachtig schiereilandje Ortigia en haar amfitheater uit de 5de eeuw v. Chr.

Dag 4 : Milazzo - Salina

Je rijdt naar Milazzo, waar je de wagen achterlaat op een beveiligde parking. De haven en opstapplaats van de ferry naar Salina zijn vlakbij.

Dag 5 : Salina

Verken 'L'Isola dei Capperi', het op 1 na grootste Eolisch eiland met 2 actieve vulkanen en een magnifieke, ongerepte natuur. Salina telt ongeveer 2.300 inwoners, die met trots en liefde het verhaal van hun typische Malvasia wijn delen. Filmliefhebbers zullen dit decor zeker herkennen, de film Il Postino (1994) werd hier grotendeels opgenomen.

Dag 6 : Alicudi en Filicudi

Wie houdt van kleine, haast onbewoonde eilandjes, kan naar Filicudi, met zijn zeegrot 'Bue Marino', of naar Alicudi, met zijn ruige wandelpad en prachtige panorama's. Wie liever geniet van de rust aan het zwembad met zicht op de eilanden, kunnen we ook geen ongelijk geven.

Dag 7 : Salina - Vulcano

Boottocht naar Vulcano en verkenning van dit volledig vulkanische eiland. Interessante excursies zijn de beklimming van de krater, de monstervallei op Vulcanello, Capo Grillo en het strand van Gelso, met zijn oude vuurtoren. Neem zeker een duik in een van de natuurlijke zwavelhoudende baden.

Dag 8: Stromboli

Boottocht naar Stromboli. De Stromboli is een van de actiefste en spectaculairste vulkanen van Europa: ongeveer elk halfuur vinden kleine uitbarstingen plaats. De vuurspuwende vulkaan is het best te observeren bij valavond.Als je een goede conditie hebt, kan je de vulkaan beklimmen met een gids (beklimming tot 900 meter en duurt ongeveer 6 uur heen en terug). Of kies voor een nachtelijke boottocht en zie zo de lava in de zee stromen. Absoluut een onvergetelijke ervaring!

Dag 9 : Lipari

Vanuit Vulcano bezoek je Lipari, het grootste en populairste eiland, waar je per taxi of per scooter een tocht kan maken rond het eiland, met o.a. de Romeinse termen van San Calogero, de puimsteengroeven en de mooie stranden.

Dag 10: Vulcano - Milazzo - Taormina

Je neemt de boot terug naar Milazzo, waar je de huurwagen terug oppikt en in of nabij het centrum van Taormina verblijft.

Dag 11 en 12 : Taormina

Geniet van de laatste dagen op een van de mooiste Siciliaanse locaties in een immens gezellige sfeer. Taormina heeft met zijn oud Grieks Theater meer te bieden dan alleen maar gezellige straten, prachtige winkels en heel uitgebreide keuze aan restaurants. In Bassa Taormina, bereikbaar via de kabellift, bevinden zich verschillende baaien waar je kan zwemmen en snorkelen.

Dag 13: Terug naar huis

Je vakantie zit erop. Je levert je huurwagen in en stapt op het vliegtuig waar je terug naar huis vliegt.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden