Absolute luxe op Madeira

cover absolute luxe op madeira

Madeira ontvangt al eeuwenlang bezoekers van heinde en verre en doet dat met zorg en vrijgevigheid. Het eiland heeft naam gemaakt met de kwaliteit van de dienstverlening en de aandacht voor detail, waardoor iedereen zich koning te rijk voelt op dit juweeltje in het midden van de oceaan.

Caractère en Madeiraallyear hebben we vier unieke belevingen geselecteerd die jou een heerlijke tijd zullen doen beleven en zullen achterlaten met ontelbare weelderige herinneringen om te koesteren.

Picknick bij zonsopgang boven de wolken

Ontbijt boven de wolken! Stel je voor dat je voor zonsopgang het hotel verlaat en een berg beklimt terwijl de hemel langzaamaan verandert van kleur. Je komt aan op een van de hoogste punten van het eiland, op een hoogte van 1.818 meter om precies te zijn. Net wanneer de zon op het punt staat boven de horizon uit te komen. Terwijl je op dit sublieme moment het prachtige landschap bewondert, bereidt het personeel van het hotel een feestmaal voor. De tafel is gedekt met allerlei lekkers terwijl je met een glas bubbels in de hand proost op de komst van de nieuwe dag. De geur van ter plaatse bereide koffie, eieren en spek herinneren je eraan dat het tijd is voor het ontbijt. Jouw roereitje is net zo luchtig als de wolken die je onder je ziet drijven en het verse sinaasappelsap is net zo fris als de verse berglucht. Je kijkt naar de tafel en vraagt je af waar je moet beginnen: gerookte zalm, vleeswaren, worstjes, omeletten, pannenkoeken, gebak en een scala aan verschillende broden. Je vraagt je af hoe ze al deze lekkernijen naar boven hebben kunnen brengen en en sluit jouw unieke ontbijt af met verrukkelijke plakjes vers fruit. Luxueuzer dan dit kan het bijna niet!

section absolute luxe op madeira 0

Wijntour van een volledige dag in luxevoertuig

Het comfort van het Mercedes Vito-busje is het eerste wat indruk op je zal maken tijdens deze fantastische tour als je wordt opgehaald voor de deur van jouw hotel. Je wordt begroet door Sofia, de lokale verhalenvertelster, die Sheila (zoals ze het busje heeft genoemd) zal besturen en jou verhalen zal vertellen over het eiland, de geschiedenis, de natuur en de mensen. De dag begint in de stad met een bezoek aan de Blandy's Wine Lodges, waar je een rondleiding en een proeverij van madeirawijn krijgt van een van de merkambassadeurs. Dan is het tijd om weer aan boord te gaan van Sheila en naar het westen en dan naar het noorden te rijden langs wijngaarden - die zeer uniek zijn omdat ze trapsgewijs zijn aangelegd vanaf de zee tot hoog de berg op en de wijnstokken op een speciale trellis-manier groeien. Daarna vaar je door het Unesco-werelderfgoed Laurissilva-bos en geniet je van een adembenemend uitzicht op weg naar de wijngaard van een producent van madeirawijnen: Quinta do Barbusano. Het is ook hier dat er jou een feestmaal wordt aangeboden van traditionele espetada (stukken rundvlees gegrild boven hete sintels op een laurierspies en de proeverij van ten minste vijf van hun wijnen. Na de lunch dalen we de heuvel af naar het noordelijke kustplaatsje Seixal, dat sommigen vergelijken met Hawaï, naar het huis van een andere wijnproducent waar je versteld zult staan van het uitzicht, de wijnen en het bijpassende hapje. De laatste halte van de dag, voor je terugkeert naar jouw accommodatie in Funchal, is een bezoek aan de wijnmakerij die enkele van de beste en elegantste madeirawijnen op de markt produceert, Vinhos Barbeito. Een perfecte afsluiting van een perfecte dag!

section absolute luxe op madeira 1

Huur een luxeboot om de kustlijn te verkennen

Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon lekker lui langs de kust van het eiland Madeira wilt cruisen, Rota Dos Cetaceos is het jacht voor jou. Een dagtocht langs de kust naar de oostkant van het eiland is niet te missen. De Baía d'Abra is een prachtige baai, waar je jou voortdurend zal verbazen over de geologische formaties van dit het oudste deel van het eiland, dat miljoenen jaren geleden uit de zee werd geduwd. Ook de fauna is uniek. Onderweg spot je dolfijnen, walvissen, schildpadden, vliegende vissen, inheemse zeevogels en, als je geluk hebt, een van de zeldzaamste zeezoogdieren ter wereld, de Middellandse Zee Monniksrob die vooral leeft op de Desertas-eilanden. Dit is een trio eilandjes waar er trouwens ook dagtochten naartoe worden georganiseerd!

section absolute luxe op madeira 2

Dineren in een restaurant met Michelinster

Na een dag genieten van de schoonheid van het eiland Madeira is het heel gepast om jezelf te trakteren op het beste wat het eiland te bieden heeft op een bord, en Madeira heeft het grote geluk dat er niet één, maar twee restaurants met Michelinsterren zijn op het piepkleine eiland. En één ervan heeft zelfs twee sterren!

Het William Restaurant is een eerbetoon aan de stichter van het hotel waar het is gevestigd. William Reid had het luxueuze Reid's Hotel voor ogen, maar het zou kort na zijn dood in 1891 door zijn zonen worden geopend. In de loop der jaren hebben vele beroemde bezoekers in het hotel gelogeerd, onder wie koningshuizen, politici en filmsterren. Als je door de foyer loopt op weg naar jouw maaltijd, voel je de charme die dit hotel over de hele wereld beroemd heeft gemaakt, en als je aan tafel gaat, voel je jou als een vorst die zich verwondert over het uitzicht op de tuinen en het zwembad. De maaltijd stelt niet teleur, want chef-kok Luís Pestana brengt creaties op tafel met de meest verse ingrediënten uit de streek en verwent je met een feest voor de zintuigen. Het helpt ook dat de sommelier zijn wijnen kent en jou de beste combinaties voorstelt bij de gerechten die jij voorgeschoteld krijgt.

Een steenworp verderop wacht jou een heel andere, maar niettemin verrukkelijke ervaring in Il Gallo d'Oro. Dit tweesterrenrestaurant onder leiding van chef-kok Benoit Sinthon zal jouw zintuigen op hol doen slaan en een zucht van verrukking doen slaken bij zijn creaties, waarbij hij vaak gebruik maakt van producten die hij zelf helpt verbouwen in de eigen moestuin van het restaurant. De inrichting is verfijnd met een prachtig uitzicht op zee, en zelfs het servies zal jou verbazen, want elk bord is speciaal gekozen voor elk gerecht. Pure meesterwerken!

section absolute luxe op madeira 3

Welke luxe-ervaring test jij uit?

Bespreek het met onze specialist Portugal!

Bel (0)53 60 56 95 of mail info@caractere.be

Ontdek al onze hotels en rondreizen op Madeira.

section absolute luxe op madeira 4
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden