bordeaux france place de la bourse

Citytrip Bordeaux

La belle endormie

4 Dagen - 3 Nachten

Bordeaux is, na Parijs, de mooiste stad van Frankrijk. Met haar negentiende-eeuwse gevels langs de oevers van de Garonne, majestueuze boulevards en een compleet vernieuwd tramnet is deze stad terecht geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Een stad met een onovertroffen schoonheid en een hippe, jonge vibe. Ideaal dus om te ontdekken per fiets met een ervaren gids. En omdat een mens nooit genoeg krijgt van schoonheid en genieten, bezoek je het immense, tien verdiepingen tellende museum La Cité du Vin. Niet alleen een feest voor jou, maar ook voor je zintuigen dankzij de beeldprojecties, geluiden en geuren die zich door de ruimte verspreiden. En omdat een feestje voor je zintuigen alleen maar geslaagd is als ook proeven van de partij is, bezoek je een wijndomein uit de buurt met een degustatie om het plaatje compleet te maken.

Dag 1: Verken de omgeving

Bij aankomst check je in bij je hotel net buiten Bordeaux. Verken de omgeving, ontspan in de wellness of aan het zwembad van je hotel. Als je niet kan wachten om Bordeaux te ontdekken kan je een avondwandeling maken in Bordeaux waarna je dineert in een van de gezellige restaurants van de stad.

Dag 2: Bezoek Bordeaux en Cité du Vin

Jouw dag start met een bezoek te voet of met de fiets in het centrum van Bordeaux samen met een privégids. Herontdek de grote monumenten en gezellige pleintjes binnen de grenzen van de oude stadswallen, de prachtig gerenoveerde studentenwijk en de Grosse Cloche. Bewonder de kathedraal, het Palais Gallien en vergeet vooral niet de “Cannelés de Bordeaux” te proeven, deze koepelvormige cakejes worden vaak bij de koffie geserveerd en kan je bij elke bakker kopen. In de namiddag breng je een bezoek aan La Cité du Vin, ook wel het “Guggenheim van Bordeaux” genoemd, waar je alles te weten komt over het drankje dat deze streek op de wereldkaart plaatste. Op je eigen tempo met audioguide wordt je meegenomen op ontdekkingsreis door de wereld van de wijnstokken, het wijnbereidingsproces, de verhalen en smaken alsook de fantastische architectuur van dit museum. De reis wordt verder gezet in het ‘Bellevue’ op 35 meter hoogte met panoramisch uitzicht over de stad met een proeverij die een lust is voor het oog en de smaakpapillen. Je sluit de dag af op een van de mooiste wijndomeinen uit de regio.

Dag 3: Langs wijngaarden en unieke panorama’s

Verken de wijngaarden van de Libournais aan het stuur van een Citroën 2CV of een Classic Car. Langs landelijke wegen geniet je van unieke panorama’s en UNESCO-beschermde kastelen, steden en dorpen als Libourne, Pomerol en het middeleeuwse Saint-Emilion. Of fiets, samen met een gids, een dag langs de Garonne en tussen de wijngaarden van Bordeaux.

Dag 4: Terug naar huis

Helaas zit vandaag jouw trip erop. Verken je graag meer van deze regio? Contacteer ons en wij stippelen jouw vakantie verder uit.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden